Vores kurser


KURSUS 1 - PLANTNING

Kurset er til dig som gerne vil vide mere om etablering af en juletræskultur, metoder og arbejdsgange knyttet til det indledende arbejde med kulturen. Gennem kurset vil du blive ført igennem alle faser i opstarten af juletræskulturen, lige fra udvælgelse af planter til jordtype for den optimale plantning af din kultur.

Kurset er både teoretisk og praktisk funderet, hvilket betyder at du får en teoretisk forståelse som bliver suppleret af praktisk erfaring, hvor vi bevæger os ud i kulturerne og stifter bekendtskab med forskellige teknikker og metoder til etablering af en juletræskultur. For at skabe udbytterigt læringsmiljø, er der max. 10 deltagere på et hold.

Kurset afholdes forår - dato kommer januar.
Prisen er 3.900,- inklusiv aftensmad, morgenmad og frokost den efterfølgende dag. Kursisten sørger selv for overnatning.
Kurset varer 2 dage.

Kurset gennemgår følgende områder i teori og praksis:
- Jordforberedelse
- Plantevalg
- Plantetyper
- Plantebed
- Plantemetoder
- Besøg på planteskoleKURSUS 2 - KLIPPEKURSUS

Kurset er til dig, som ønsker en større viden om forskellige klippemetoder og viden om behandling af træerne i forskellige aldre. Kurset vil præsentere dig for de forskellige metoder og forklare teorien bag behandlingen af træerne, og tage dig ud i kulturen, hvor du tilegner dig praktisk erfaring.

Du stifter desuden bekendtskab med forskelligt værktøj til klipning og lærer hvilket værktøj der passer bedst til dig og din produktion. For at skabe udbytterigt læringsmiljø, er der max. 10 deltagere på et hold.

Kurset afholdes i marts:
Prisen er 1.800,- inklusiv frokost.
Kurset varer 1 dag.

Kurset gennemgår følgende områder i teori og praksis:
- Træernes reaktion på klipning
- Klippeteknik til unge træer
- Klippeteknik til ældre træer
- KlippeværktøjKURSUS 3 - FORMPILNING OG VÆKSTREGULERING

Kurset er til dig som gerne vil have en større viden om bredde- og højderegulering. Kurset gennemgår teknikkerne for formpilning og skudbrækning, både i teori og i praksis, således at kursisten bliver rustet til at kunne starte processen i egen kultur.
Kurset beskæftiger sig desuden med de forskellige behandlingsmetoder til vækstregulering og teorierne, der knytter sig til de forskellige metoder. Kurset varer en enkelt dag, men gennemgår grundigt og effektivt de nødvendige arbejdsgange i juletræerne.

Kurset varer en enkelt dag og afholdes i juni. Datoen kommer i foråret.
Prisen er 1.500,- inklusiv frokost.

Kurset gennemgår følgende områder i teori og praksis:
- Formpilning
- Skudbrækning
- Topskudsregulering
- Topstop-tangen
- EasyRoller, herunder de forskellige behandlingsmidlerKURSUS 4 - GØDSKNING OG SPRØJTNING

Dette kursus henvender sig til dig som gerne vil have en større viden om, hvilke gødsknings- og sprøjtemetoder, som giver de bedste resultater i din kultur. Kurset er overvejende teoretisk, men bevæger sig også ud i kulturen, hvor effekten af de forskellige behandlinger kan opleves. Kurset behandler både forskellige sprøjte- og gødningsmetoder, og identificering af skadevoldere, såvel som korrekt behandling. Desuden berøres også teorien bag de forskellige gødninger og hvornår, såvel som hvorfor, de forskellige gødninger anvendes.

Kurset afholdes i marts. Datoen kommer i januar.
Prisen er 3.900,- inklusiv aftensmad, morgenmad og frokost den efterfølgende dag. Kursisten sørger selv for overnatning.
Kurset varer 2 dage.

Kurset gennemgår følgende områder:
- Grundgødskning
- Splitgødskning
- Sprøjtegødskning

Sprøjtebehandling af:
- Ukrudt, både jordherbicider og bladherbicider
- Snudebiller
- Lus
- Viklere
- Mider
- Alger
- Svamp
- RustKURSUS 5 - OPARBEJDNING OG SALG

Kurset er til dig, som ønsker en større viden om oparbejdning af juletræer, og ønsker en større forståelse for det internationale marked og hvilken betydning det har på salg og produktion.

Kurset tager dig gennem de nødvendige trin i juletræets salgsår, og præsenterer dig for de forskellige afsætningsmuligheder og hvilken betydning der har for opbygningen af din produktion.
For at skabe udbytterigt læringsmiljø, er der max. 10 deltagere på et hold.

Kurset afholdes i oktober.
Prisen er 3.900,- inklusiv aftensmad, morgenmad og frokost den efterfølgende dag. Kursisten sørger selv for overnatning.
Kurset varer 2 dage.

Kurset gennemgår følgende områder i teori og praksis:
- Markeringssorteringer og højder
- Det internationale juletræsmarked med oplæg fra indkøber
- Fældning
- Udslæbning
- Netning
- Palletering
- Logistik
- Læsning
- Reklamation og sikkerhedsstillelse

Ring til Maja for mere info


+45 28 78 26 77